Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

27. 01. 2024. 10:59 >> 11:00
1

MILATOVIĆ

Holokaust ostaje rana u ljudskoj istoriji

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odao je počast svim nevinim žrtvama nacističkog režima čiji su životi bili obilježeni nezamislivom patnjom i strahotama. Istakao je da Holokaust ostaje duboka rana u ljudskoj istoriji koja nas podsjeća na posljedice koje su se dogodile kada su predrasude i govor mržnje postali politika.

"Diskriminacija je dovela do sistematskog uništavanja nevinih života Jevreja, Roma, osoba sa invaliditetom, političkih neistomišljenika i ljudi koji su pripadali različitim etničkim, vjerskim i političkim grupama. Njihova patnja i stradanje nas obavezuju da se borimo protiv svakog svakog oblika diskriminacije i nasilja te da gradimo svijet u kojem će svaka osoba biti poštovana i cijenjena, bez obzira na razlike koje nas čine jedinstvenim",navodi se u saopštenju. 

Predsjednik dodaje i da nas bilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta podsjeća i na važnost obrazovanja o prošlosti kako bi iz nje mogli učiti i graditi bolju budućnost.

"Holokaust je trajni podsjetnik na opasnosti koje proizlaze iz širenja mržnje i netrpeljivosti, te je naša odgovornost kao društva osigurati da se tragedije poput ove nikada više ne ponove. Neka nam ovo sjećanje bude motivacija da neprekidno radimo na izgradnji pravednijeg, tolerantnijeg i humanijeg društva", zaključuje Milatović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније