Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

02. 02. 2024. 14:52 >> 14:52
1
Čitaj mi:

SINDIKAT PROSVJETE

Kolektivno pokreću pravnu proceduru zbog kršenja GKU

Sindikat prosvjete u ponedjeljak će kolektivno pokrenuti pravnu proceduru za ostvarivanje prava prosvjetnih radnika pred Agencijom za mirno rješavanje sporova zbog, kako su kazali, kršenja Granskog kolektivnog ugovora (GKU).

Iz Sindikata su podsjetili da je pokretanje procedure pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova zakonom propisan neophodan preduslov prije pokretanja tužbi pred nadležnim sudom.

„Nakon što je prosvjetnim radnicima januarska zarada isplaćena sa pogrešno obračunatim koeficijentima, umanjena za deset odsto u odnosu na koeficijente u važećem GKU, Glavni odbor Sindikata prosvjete pokreće pravnu proceduru za ostvarivanje prava prosvjetnih radnika“, kaže se u saopštenju.

Iz Sindikata su ranije poručili da neće odustati od borbe za pravdu i dostojanstvo koristeći sva legitimna sindikalna i pravna sredstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније