Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

27. 02. 2024. 12:03 >> 12:05

CANOVIĆ

"Moramo se suočiti sa prošlošću, pravda za žrtve zločina u Štrpcima nije zadovoljena"

Delegacija Socijaldemokrata Crne Gore (SD) danas je povodom 31. godišnjice od zločina u Štrpcima, kada je iz voza oteto i ubijeno 20 osoba, položila vijenac na spomen obilježje „Civilnim žrtvama”, posvećeno svim žrtvama civilnih ratova sa prostora bivše Jugoslavije.

„Suočavanje sa prošlošću se mora dogoditi kako bi naša budućnost bila svjetlija. Ovakav zločinački poduhvat mora imati adekvatan sudski epilog. Nezamisliv je osjećaj porodica koje ni nakon više od tri decenije ne znaju gdje su tijela njihovih najbližih”, poručio je član Predsjendištva Socijaldemokrata Nihad Canović.

On je kazao da Socijaldemokrate očekuju da će se svi oni koji su devedesetih činili zločine odgovarati za nedjela.

„Nažalost i danas možemo svjedočiti raznim porukama ljudi koji su nasljednici ratnih ideologija iz devedesetih. Očekujemo od novoizabranog VDT-a da stavi sve ratne zločince tamo gdje im je mjesto”, zaključio je Canović.

Delegaciju Socijaldemokrata Crne Gore činili su Nihad Canović, član Predsjedništva, Ivana Raščanin Radičević, predsjednica Foruma žena SD-a, Miloš Ðuričković, međunarodni sekretar SD-a i Miloš Mašković, član Izvršnog odbora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније