Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

27. 02. 2024. 14:20 >> 14:58

UDRUŽENJE ROVČANA

"Davanje imena ulici potvrda Pavlove besmrtnosti"

Iz Udruženja Rovčana Gojak saopštili su da, ne ulica nego ime Pavla Nikičina Bulatovića, zaslužuje najveći grad. Oni navode da će ime Pavla Bulatovića biti simbol najljepših ljudskih osobina, časti, čestitosti i poštenja.

"Ni zlo vrijeme ne može napraviti od dobrih ljudi neljude i izrode. Kakvo god je vrijeme bilo i kakvo god će doći, ime Pavla Bulatovića će biti simbol najljepših ljudskih osobina, časti, čestitosti i poštenja. Davanje imena ulici će biti samo potvrda besmrtnog lika i djela Pavlovog", saopštili su iz udruženja Gojak.

Oni smatraju da predlagači nijesu mogli naći bolji bulevar da nosi ime Pavla Bulatovića.

"Predlagači, kojima iskazujemo čin iskrene ljudske i bratske zahvalnosti, nijesu mogli naći bolji bulevar u Podgorici, da nosi ime Pavla Bulatovića od onog koji vodi ka Rovcima, ka našem postojištu i ognjištu. Nikako nam nije jasno kako bilo ko može biti protiv davanju imena ulice po Pavlu Bulatoviću?! Oni koji nijesu imali prilike da upoznaju njegovu ljudskost i dobrotu, sigurno su bar čuli o kakvom gorostasu, kakvoj ljudskoj veličini se radi, što mu se nije sporilo ni od političkih protivnika, ukoliko se nije radilo o golom "politikanstvu‘‘. Ne možemo prihvatiti i shvatiti da se i danas puca u Pavla i to iz, kako se čini, istog mraka. Ovog puta ne oružjem, već kaljanjem njegovog imena, pri tome mu se sudi po nikad sprovedenim procesima i donešenim presudama. Ostavite ga, draga braćo, da bar počiva u miru u rodnim Rovcima u društvu svojih dobrih predaka", navode iz udruženja.

Pozivaju donosioce odluka da postupe ispravno.

"Ovim povodom, bez namjere da na bilo koji negativan način utičemo na donosioce odluka, ipak ih pozivamo da na trenutak zaborave političke interese, podjele, rejtinge i glasove i da donesu jedinu ispravnu odluku, čime bi se Crna Gora i Podgorica bar na neki način odužili Pavlu. Oko ovog pitanja i odluke vam se lako složiti", poručili su iz Udruženja rovčana Gojak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније