Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

08. 03. 2024. 16:55 >> 16:55
1
Čitaj mi:

Inicijativa liberala regiona

Uvesti elektronske narukvice za počinioce nasilja nad ženama

Fondacija Boris Divković, zajedno sa predstavnicama liberalnih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije pokrenula je zajedničku inicijativu za uvođenje elektronskih narukvica počiniocima nasilja nad ženama. Inicijativi se pridružila i Liberala partija Crne Gore koja će je inicirati prema državnim organima Crne Gore.

Inicijativa je u Bosni i Hercegovini i Srbiji simbolično podnesena u susret 8. martu, Međunarodnom danu žena, dok se njeno podnošenje očekuje u narednom periodu i za Crnu Goru, te Sjevernu Makedoniju, nakon usklađivanja inicijative sa zakonodavstvom tih zemalja.

"Na Međunarodni dan žena snažno poručujemo da žene žrtve nasilja nisu same! Ustrajno stojimo u ovoj borbi. Inicijativa je aktivnost projekta 'Regionalna gender konferencija' koji Fondacija Boris Divković implementira od 2020. godine, a koji ima za cilj zajedničko djelovanje na području Zapadnog Balkana na pitanjima borbe za ženska prava, kao i političkog osnaživanja žena u ovom regionu. U zajedničkoj inicijativi učestvovale su predstavnice Naše stranke u Bosni i Hercegovini, Pokreta slobodnih građana u Srbiji, Liberalne stranke Crne Gore, te Liberalne demokratske stranke Sjeverne Makedonije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније