Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Milica Sekulić ]

09. 03. 2024. 12:55 >> 19:09
1
Čitaj mi:

MOJKOVAC

Protest građana: Ne rudniku Brskovo, Vlada da raskine ugovor o koncesiji

Protest građana u Mojkovcu koji se protive otvaranju rudnika Brskovo u tom gradu završen je danas. Odbornik SO Mojkovac Miloš Rajković poručio je da ovo nije politički, već skup onih građana koji žele dobro tom gradu i državi. Pozvao je Vladu da što prije raskine koncesiju za rudnik Brskovo.

Grupa građana je danas blokirala most u Mojkovcu. 

"Kako ne bi naši prijatelji na jugu zemlje shvatili šta su pravi problemi. Neka se ne igraju sa strpljenjem i voljom jer ljudi iz centrale i sa juga države treba da shvate da problem Mojkovca može biti i njihov problem, i nećemo dozvoliti da nas sruše i da nam govore što da radimo", poručio je Rajković.

Zahvalio se svima koji su došli, kaže da ih je na stotine i da dokazuju da Mojkovac nije umro i da će borbu da dovedu do kraja.

"Čista srca smo krenuli u ovo i nema ovdje podjela ni politike", ponovio je Rajković.

Nekoliko mjeseci, kaže, vode borbu, ali Vlada ćuti.

"Šaljemo podršku ministru Saši Mujoviću koji se bori sa nama. Dvije osobe kojima smo dali sve su pokušale da miniraju ovaj proces, one su pokušale da kažu da je ovo politički protest. Ne može da nas podijeli ljubomora i zloba. Mi smo slobodni građani, a oni koji su pokušali da nas miniraju ne mogu to uspjeti. Žele da uzmu to sebično za sebe nećemo im to dati", rekao je Rajković.

Kaže da su se 20 godina oporavljali od rudnika, te da im više ne treba otrov i živa u centru grada.

Gordana Đukanović je ispred građana rekla da je ponosna što je tu na, kako smatra, dostojanstvenom skupu.

"Jedini cilj je da zaštitimo zdravlje, živote, prirou, resurse i ovaj lijepi grad. Uloga ministra Mujovića je ogromna, zahvalni smo mu. Istrajte u onome što ste naumili. Vladi poručujem da poštuje svog najboljeg ministra i ove građane", poručuje Đukanović.

Vlada protekle sedmice nije donijela odluku o raskidu koncesionog ugovora sa kompanijom Brskovo mine, čiji je vlasnik švajcarska firma Tara resources.

Premijer Milojko Spajić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade rekao da će se o tom projektu dodatno konsultovati sa međunarodnim pravnim kućama da raskid ugovora ne bi nanio štetu državi.

"Svi se zalažemo za raskidanje koncesija za Brskovo i razumijemo iskrenu želju ministra enegetike, ali je bitan način rada”, kazao je tada Spajić.

Dopisnica Televizije Crne Gore šalje fotografije i video.

 

Povodom ovog protesta NVO GI Zdravi Mojkovac poručio je da ne podržava način i vrijeme protesta te da neće ni prisustvovati.

Kako su istakli iz GI Zdravi Mojkovac, iz njima nepoznatih razloga, niko od članova nije kontaktiran povodom organizacije protesta i za isti su, kako naveode čuli putem medija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније