Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 04. 2024. 11:27 >> 11:47
Čitaj mi:

AKCIJE FONDACIJE

"Čini dobro" čuva životnu sredinu: Uklonili otpad i spasili na desetine stabala

Fondacija "Čini dobro" je za samo prva četiri mjeseca ove godine kroz tri projekta, donacijom 17 eko klupa, 12 eko kanti i jednog eko kompostera, koji su napravljeni od eko daske u 3D sobi, sačuvala prirodu od jedne tone i 200 kilograma plastičnog otpada.

Kako su saopštili, upotrebom plastičnog otpada kao sirovine, dali smo doprinos očuvanju oko 30 stabala starosti 30 godina, kažu iz te Fondacije.

Povodom ovogodišnjeg Dana planete Zemlje, Fondacija se pridružila kampanji „Spasi drvo“, koju sprovodi Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje donirajući 19 sadnica.

Sadnice su proizvedene u okviru projekta „Čini dobro, zasadi drvo“ u Srednjo stručnoj školi „Spasoje Raspopović“.

"Za nas, svaki dan treba da bude Dan planete Zemlje. Zato zajedničkim snagama treba da sačuvamo životnu sredinu, jer je to naša odgovornost i obaveza prema budućim generacijama, ali i prema prirodi i ljepoti u kojoj živimo. Zato činimo dobro za našu planetu", zaključuju iz te Fondacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније