Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

27. 12. 2023. 13:43 >> 13:46
Čitaj mi:

ZALIHE STABILNE

Fondacija „Čini dobro“ realizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi

Fondacija „Čini dobro“ realizovala JE treću po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2023. godini pod sloganom „Čini dobro, daj krv“.

U Fondaciji su odlučni da zajedno sa svojim donatorima, prijateljima i partnerima pomognu Zavodu za transfuziju krvi u prikupljanju ovog dragocjenog lijeka, posebno imajući u vidu činjenicu da svakom četvrtom čovjeku u nekom trenutku života je potrebna transfuzija krvi.

"Današnjom akcijama želimo da pomognemo Zavodu za transfuziju krvi da održi stabilne zalihe ove dragocjene tečnosti, posebno pred praznike koji nam dolaze, ali i da promovišemo dobrovoljno davalaštvo krvi, sa akcentom na humanost pojedinca. Važno je da shvatimo da uključivanjem u ovakve aktivnosti činimo dobro kojim spašavamo nečiji život. Transfuzija krvi se primenjuje kod kardiovaskularnih intervencija, terapija malignih bolesti, komplikacija u trudnoći, za saniranje trauma i mnogim drugim situacijama. S obzirom na odsustvo alternativa za transfuziju krvi i nepostojanje vještačke krvi, želimo poslati snažnu poruku onima kojima je ova medicinska procedura neophodna – da smo tu za njih, da mogu računati na našu solidarnost i zajedništva", rekla je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

Prema riječima dr Ivane Šćepanović iz zavoda za transfuziju krvi, ova akcija je jako značajna i zahvalni su na doprinosu Fondacije “Čini dobro” i drugih partnera koji pomažu da održe stabilne zalihe krvi.

"Sve u cilju zbrinjavanja pacijenata kojima je ovaj lijek neophodan. Zaista je svakim danom sve duža lista naših partnera koji dolaze iz privatnog sektora, državnih institucija, nevladinih organizacija, ali uvijek se trudimo da pohvalimo mlade koji se sve češće uključuju u ovu humanu aktivnost", rekla je Šćepanović.


U akciji su učestvovali zaposleni iz kompanija: Bild studio, Codeus, First Line Software, Hipotekarna banka, Čikom doo, Data Design, Logate, Sky Express Montenegro, Zapad banka AD Podgorica, Wiener Stadtische životno osiguranje a.d. Podgorica, Studio MAP i CS&C, kao i pojedinci koji su se priključili akciji koju je podržala i kompanija Water Group D.O.O. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније