Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

22. 04. 2024. 17:58 >> 18:06
Čitaj mi:

MENADŽMENT JAVNOG SERVISA

Odbačen zahtjev da Raonić bude izuzet iz novog izbora za direktora

Iz menadžmenta RTCG saopštili su Portalu RTCG da su primili presudu Osnovnog suda u Podgorici, kojom se poništava izbor Borisa Raonića za Generalnog direktora Javnog servisa, te da će RTCG, u skladu sa zakonom uložiti žalbu Višem sudu.

"RTCG će u skladu sa zakonom uložiti žalbu. "Suštinska “zamjerka”, jeste što je aktuelni direktor Raonić ostavku na mjesto člana Savjeta AEM podnio 13. avgusta 2021. godine, a ne nekoliko dana ranije, odnosno prije isteka konkursa za direktora RTCG, te da je sama odluka trebala biti bolje obrazložena", pojašnjavaju iz menadžmenta RTCG.

Kažu i da je  ASK u svom mišljenju od 11. avgusta 2021. godine iznio stanovište da u slučaju kandidata Raonića ne postoji konflikt interesa, dok je u presudi zauzeto suprotno pravno mišljenje.

Ova pravna dilema će, kako se navodi, biti riješena od strane Višeg suda u postupku po žalbi koju ćemo podnijeti, a koja presuda će svakako biti izvršena od strane Savjeta RTCG.

"Posebno skreću pažnju na stav dva presude: “tužba tužioca u dijelu tužbenog zahtjeva kojim je tražio da se izvrši ponovno imenovanje za generalnog direktora između preostalih kandidata, osima kandidata Raonića, odbacuje se”, kažu iz menadžmenta RTCG, uz ocjenu da Zakon o RTCG u članu 29 definiše da se ova oblast uređuje po zakondovstvu iz oblasti konflikta interesa, a taj zakon daje rok od 30 dana da se podnese ostavka kao i svim drugim javnim funkcionerima.

Osnovni sud u Podgorici odbacio je novom presudom zahtjev direktora RTV Nikšić Nikole Markovića da generalni direktor RTCG Boris Raonić bude izuzet u ponovnom izboru za generalnog direktora.

Danas objavljenom presudom Osnovnog suda odbijen je zahtjev Markovića da se ponovno imenovanje čelnog čovjeka Javnog servisa obavi od preostalih kandidata, izuzimajući Raonića.

U presudi Osnovnog suda navodi se da je u vrijeme objavljivanja predmetnog javnog konkursa Raonić u vrijeme prijave na javni konkurs i imenovanja za generalnog direktora, bio član Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM), odnosno bio je javni funkcioner kojeg je imenovala Skupština Crne Gore.

Zakon o RTCG u članu 29 definiše da se ova oblast uređuje po zakondovstvu iz oblasti konflikta interesa, a taj zakon daje rok od 30 dana da se podnese ostavka kao i svim drugim javnim funkcionerima.

Raonić više nije javni funkcioner i zato će RTCG na odluku Osnovnog suda podnijeti žalbu Višem sudu.

“Podrazumijeva se da će RTCG ispoštovati pravosnažne presude”, saopštio je menadžment.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније