Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2014. 21:31 >> 21:47

USPJEŠNA POSJETA

Korak bliže Eurodžastu

Crna Gora je u potpunosti implementirane preporuke Eurodžasta, što predstavlja veoma pozitivan korak, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su crnogorske institucije to uspjele da urade za manje od godinu, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Predstavnici Eurodžasta, šefica Tima za spoljne odnose Malči Gabrijelčič i ekpert za zaštitu podataka u toj instituciji Diana Alfonso Blas, boravili su juče i danas u Crnoj Gori, u cilju ocjene trenutnog stanja i implementacije preporuka Eurodžasta u sklopu aktivnosti usmjerenih ka potpisivanju Sporazuma o saradnji Crne Gore i ove evropske institucije. 

Tokom dva radna dana ekperti su imali sastanke sa predstavnicima Ministarstva pravde, Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama kao i predstavnicima sudske vlasti, na temu implementacije preporuka Eurodžasta u oblasti zaštite podataka i međunarodne saradnje u krivičnim stvarima.

"Nakon sastanaka, konstatovano je da je misija bila uspješna, a predstavnici Eurodžasta su izrazili uvjerenje da će ista imati pozitivan uticaj na ukupne aktivnosti koje se zajednički sprovode u cilju zaključivanja strateškog sporazuma sa Eurodžasta, dok će o dinamici pregovora odluku donijeti Eurodžast", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Kako su saopštili ovo je još jedna od aktivnosti koja se uspješno realizuje u okviru mjera definisanih akcionim planom za Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, u oblasti pravosudne saradnje u krivičnim stvarima.

Eurodžast je agencija Evropske unije sa sjedištem u Hagu, osnovana 2002. godine sa ciljem jačanja međunarodne saradnje i pružanja pomoći i podrške u krivičnim stvarima i borbi protiv organizovanog kriminala, a putem koordinacije nadležnih organa država članica EU u istragama i krivičnim gonjenjima kada su u pitanju predmeti prekograničnog kriminala odnosno predmeti sa međunarodnim elementom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније