Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2014. 18:33 >> 20:32

U CRNOJ GORI

Zbog ebole pod nadzorom bila 31 osoba

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju o epidemiji ebole i konstatovala da je zdravstveni sistema kvalitetno pripremljen za efikasno djelovanje u slučaju eventualne pojave te bolesti u Crnoj Gori.

Nakon sjednice Vlade ministar zdravlja Miodrag Radunović je saopštio da je do sada u Crnoj Gori pod nadzorom zbog ebole bila 31 osobe.

"Ovog mjeseca vršen je nadzor nad 24 osobe koje su doplovile brodom Lagos iz Nigerije u Brodogradilište u Bijeloj. Bili su pod nadzorom 21 dan i nijesu pokazani simptomi bolesti", kazao je ministar Radunović.

Vlada je konstatovala da su institucionalni, stručni i materijalno-tehnički kapaciteti zdravstvenog sistema blagovremeno i kvalitetno pripremljeni za efikasno djelovanje u slučaju eventualne pojave ebole u Crnoj Gori.

Ministarstvo zdravlja je zaduženo da nastavi kontinuirano da prati epidemiološku situaciju, kao i da preduzima adekvatne mjere i o tome, periodično, izvještava Vladu.

Vlada je usvojila i Informaciju o pojavi bolesti plavog jezika na teritoriji Crne Gore i zadužila Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja da sprovede sve nepohodne aktivnosti u cilju praćenja pojave, spriječavanja širenja i iskorijenjavanja ove bolesti koja predstavlja ozbiljnu opasnost za stočni fond.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније