Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2013. 19:08 >> 19:08
1

POVODOM RJEŠAVANJE PROBLEMA

Cetinje: Sastanak posvećen "Ribarstvu"

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, organizovao je danas sastanak povodom rješavanja trenutne veoma složene situacije u preduzeću Ribarstvo AD sa Rijeke Crnojevića.

Nakon sastanka saopšetno da je imovina preduzeća u vlasništvu Komercijalne banke AD Budva koja je spremna da je ustupi novim investitorima pod povoljnim uslovima kako bi što prije bila pokrenuta proizvodnja.

Sastanku su, pored Gradonačelnika i njegovog tima, prisustvovali i predstavnik Ministrstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Srdjan Mugoša, Glavni izvršni direktor Komercijlne banke AD Budva Goran Knežević, predstavnik Ribarstva AD Petar Ražnatović, te predstavnici preduzeća Interkomerc, sindikata i radnika preduzeća Ribarstvo AD.

Glavni izvršni direktor Komercijalne banke AD Budva Goran Knežević je kazao da je imovina preduzeća u vlasništvu Banke, ali da je već određeni period bez nadoknade stavljena na korišćenje kako bi se održao proizvodni proces. Takođe Knežević je rekao da je namjera banke, da uz povoljne uslove kroz pronalaženje strateškog investitora, uz saradnju sa Prijestonicom i Ministarstvom, reaktivira poslovanje fabrike.

Knežević je ukazao da već postoji interesovanje investitora da te proizvodne pogone stave u funkciju, te da narednih dana očekuju konkretnije razgovore i ponude od strane potencijalih investitora.

Gradonacelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović je ukazao da Ribarstvo zapošljava značajan broj lokalnog stanovništva koje živi na prostoru Riječke nahije. Takođe, kaže Bogdanović, fabrika je dominantno izvozno orjentisana i već ima plasman i tržište, što dodatno ukazuje na potrebu za pronalaženjem dugoročnog i održivog rješenja za njeno funkcionisanje.

Predstavnici sindikata i zaposlenih, Veljko Baošić i Miko Đurašković, uz zahvalnost na organizaciji sastanka, istakli su da će radnici biti u potpunosti kooperativni kako bi se fabrika što prije stavila u funkciju.

Ukazano je na ekonomski i socijalni značaj fabrike za ovo područje Riječke nahije i izražena nada da će se ovaj problem riješiti što prije.

Na kraju sastanka je zaključeno da će Banka, u saradnji sa Prijestonicom i Ministarstvom poljopriverede, u najkraćem roku razmotriti ponude svih potencijalnih investitora, kako bi se došlo do najkvalitetnijeg rješenja, a zaposleni vratili na svoja radna mjesta.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније