Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 11. 2014. 21:34 >> 21:31

TIVAT

Kamen temeljac za autobusku stanicu

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i prvi čovjek kompanije "Mesopromet" iz Bijelog Polja, Hilmija Franca, položili su danas kamen temeljac za objekat autobuske stanice na Župi.

Na prostoru od 9.500 kvadrata treba da se gradi 7.605 kvadrata poslovnog prostora. Prva faza je izgradnja autobuske stanice sa osam perona i sa svim sadržajima. Taj prostor treba da pripadne opštini Tivat. U tom objektu treba da bude izgrađen veći market i poslovni prostori, od kojih će jedan dio pripasti opštini Tivat, a drugi „Mesoprometu". Površina objekta koji će biti izgrađen u prvoj fazi je 5.100 kvadrata, opštini će pripasti 2.121 kvadrat, a „Mesoprometu" 2.902 kvadrata.

U drugoj fazi gradiće se hotel sa 4 zvjezdice, koji će imati 38 soba. Površina hotela je oko 2.500 kvadrata. Ukupan broj zaposlenih biće oko 70, a na samoj autobuskoj stanici petnaestak radnika.

„Polaganjem kamena temeljca je stavljena tačka na priču o Tivtu kao gradu koji ima aerodrom, a nema autobusku stanicu. Mogu samo da iskažem zadovoljstvo početkom realizacije ovoga projekta. Mislim da je to jedna od značajnijih investicija koja se realizuje u opštini Tivat. Ovome ćemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta života i turističke ponude opštine Tivat", rekao je Novosel.

Rok završetka prve faze autobuske stanice je 6 mjeseci od dana dobijanja građevinske dozvole, a rok za izgradnju hotela je 18 mjeseci. Investicija će se kretati od 5,2 do 5,5 miliona, a „Mesopromet" će u prvu fazu uložiti oko 2,5 miliona eura, rekao je Hilmija Franca.

On je poručio da će radove završiti i prije maja naredne godine, kada je predviđeni rok završetka radova i da će Tivat dobiti kvalitene i moderne objekte, poput autobuske stanice u Pljevljima, koju je takođe gradila ova kompanija.

Prema riječima Novosela, postignut je dogovor sa izvođačem radova i investitorom da se, u zavisnosti od dinamike radova, koristi postojeće autobusko stajalište. Iseljenje nefromalnog naselja „7.juli" na Bonićima biće obavljeno do kraja radova.

Novosel je novinarima rekao da je to komplikovan zadatak, jer je riječ o naselju u kome pretežno žive raseljena lica, Romi i Egipćani, ali da su hotel sa 4 zvjezdice i moderna autobuska nespojivi sa ovim problemom. Opština je u pregovorima sa vlasnikom zemljišta, belgijskim konzulom Žan Luk Dermotijeom, a Novosel je podsjetio da do kraja godine sva raseljena i izbjegla lica moraju da riješe svoj status.

 

Tekst i foto: Radio Tivat

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније