Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2014. 22:48 >> 23:02
17

AMFILOHIJE ODLIKOVAO

Zlatni orden za devet sinova

Mitropolit SPC Amfilohije odlikovao je Zlatnim likom Svetog Petra II Lovćenskog tajnovidca supružnike Veselina i Svetlanu Vukotiće, koji imaju devet sinova. Uz odlikovanje, mitropolit Amfilohije im je uručio i 900 eura, saopšteno je iz MCP.

Arhijerejskom liturgijom, prazničnom litijom i blagosiljanjem slavskog kolača u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada danas je proslavljen Aranđelovdan, hramovska slava.

Litiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a sasluživali su mu Episkop austrijsko-švajcarski Andrej sa sveštenstvom.

U liturgijskoj propovijedi nakon čitanja Svetog Jevanđelja vladika Andrej je rekao da su hrišćani nasljednici predanja koje je Bog preko anđela otkrio svome narodu, saopšteno je MPC.

"Mi danas, kad čitamo Sveto Pismo i kad služimo Svetu službu, mi smo nosioci tog ogromnog duhovnog nasleđa koje nam je došlo na spasenje duše", rekao je Vladika Andrej.

On je kazao da je đakonska služba anđelska služba."Oni služe između ljudi i oltara. U oltaru se dešavaju strašne tajne, a đakoni nose orare, a to su krila, i oni posreduju između oltara i naroda", objasnio je on.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније