Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2014. 12:05 >> 13:37
15

ŠEFICA PG BIROA

Ubi me prejako "ś"

Šefica za odnose sa javnošću Glavnog grada, Sanja Popović, najavila je da će se obratiti sudu, ako rješenje o njenom prerasporedu na drugo radno mjesto, postane konačno.

 

Ona je istakla da je gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, "flagrantno kršeći čitav niz odredbi Zakona o opštem upravnom postupku i Zakona o državnim službenicima i namještenicima donio nezakonito rješenje", kojim je sa mjesta šefa Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada "raspoređuje na čak 11 razreda niže rangirano službeničko mjestou okviru gradske uprave".

"Uvjerena da ću, ukoliko se ne stavi van snage ovo rješenje koje još nije konačno, pred sudom lako dokazati njegovu nezakonitost, želim da saopštim da je razlog njegovog donošenja moje odbijanje da se u saopštenjima Biroa za odnose s javnošću koristi nova, takozvana jotovana varijanta pravopisa sa novouvedenim slovima. Moje opredjeljenje da Biro koristi stari opšteprihvaćeni pravopis zasnovano je na mogućnosti izbora koju nudi zakon, nikad prekinutoj praksi u načinu pisanja u gradskoj upravi od njenog osnivanja do danas, kao i istovjetnoj praksi gotovo svih državnih organa i institucija, uključujući službe predsjednika države i Vlade", pojasnila je Popović.

Navodi da je namjera da bude kažnjena i degradirana jer se usudila da koristi svoje zakonsko pravo u pogledu pravopisa više nego očigledna.

"Uz napomenu da nikada ranije nisam imala posebnih problema u saradnji sa bilo kim od starješina gradske uprave, još jednom ističem uvjerenost da će pravosudni sistem države Crne Gore, ukoliko do sudskog postupka dođe, spriječiti nezakoniti pokušaj moje ničim zaslužene radne degradacije, odnosno da neće dozvoliti da me, parafraziraću, 'ubije pogrešno slovo'", istakla je Popović.

Ona dodaje da je pokušaj Stijepovića da joj nametne upotrebu jotovanog pravopisa doživjela jednako apsurdnim kao kada bi pokušavao da je natjera da po svaku cijenu govori na način karakterističan za njegovu Zetu ili za njene Kuče. 

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније