Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 12. 2014. 22:26 >> 22:23

FORUM NA CETINJU

"Zajedno smo aktivniji"

Forum "Zajedno smo aktivniji", na kojem je predstavljen nacrt Godišnjeg plana akcije za mlade, održan je danas na Ivanovim koritima, u organizaciji NVO “Aktivna Zona”.

Taj plan predviđa preduzimanje konkretnih koraka u poboljšanju statusa i učešća mladih životu društva, a koncipiran je kroz devet prioritenih oblasti koje su dio Lokalnog plana akcije za mlade koji je Skupština Prijestonice usvojila 2012.godine.

Na današnjem forumu učestvovali su predstavnici civilnog sektora, Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade Prijestonice, Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, Uprave za sport, Savjeta mladih, predstavnici Đačkih parlamenata iz cetinsjkih škola, kao i brojni zainteresovani srednjoškci, studenti i članovi radne grupe koja je uradila Nacrt Godišnjeg plana akcije za mlade Prijestonice za 2015.godinu.

Članovi radne grupe koja je učestvovala u izradi GPAM-a su prisutnima predstavili sve aktivnosti koje treba da budu realizovane u 2015. godini u oblastimaobrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, učešća u životu društva, ljudskih prava, kulture, informisanosti i mobilnosti, slobodnog vremena i porodice.

Kako je istaknuto, taj dokument će biti proslijeđen svim zainteresovanim institucijama i pojedincima koji će moći da daju svoje prijedloge i sugestije jer je krajnji cilj da u njegovoj realizaciji učestvuje veliki broj mladih, ali i organizacija poput Savjeta mladih i institucija iz Prijestonice.

Nakon što bude izrađena konačna verzija Godišnjeg plana akcije za mlade dokument će biti proslijeđen Skupštini Prijestonice koja bi trebalo da se izjasni i usvoji plan što bi doprinijelo njegovoj kvalitetnoj realizaciji.

Forum je organizovan u okviru projekta "REGULA(K)TIVA", za čiju je implementaciju NVO Aktivna zona dobila podršku u okviru programa "De Facto Equal", koji realizuje Fond za aktivno građanstvo, uz finansijsku podršku Evropskeunije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније