Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 04. 2013. 12:42 >> 12:42
1

LGBT PRAVA

Parada ponosa za dva mjeseca u Podgorici?

Još nije donešena odluka da li će se i kada tačno održati Parada ponosa u Podgorici, kazao je Zdravko Cimbaljević iz LGBT Foruma Progres za Antenu M.

U izvještaju o radu Ombudsmana za prošlu godinu koji je objavljen juče ocijenjeno je da je Crna Gora unaprijedila odnos prema osjetljivim društvenim grupama, ali je diskriminacija i dalje prisutna prema Romima, LGBT i osobama sa indviliditetom, ženama, starijima i manjinskim narodima.

U izjavi za Antenu M Cimbaljević kaže da konačna odluka o tome da li takva ocjena može da utiče na eventualno odgađanje Povorke ponosa koja je najavljena za jun 2013, još nije donešena.

„Mislimo da će Povorka ponosa biti održana ove godine, u toku su konsultacije kako sa zajednicom tako i sa mnogim drugim faktorima koji će uticati i koji utiču na organizaciju prvog događaja ove vrste u Crnoj Gori. Prosto radi se o događaju koji je pod visokim stepenom sigurnosti. Organizacioni odbor Foruma svakako će u najkraćem roku upoznati javnost sa odlukom,odnosno saopštićemo stav u vezi sa tim i eventualno datum održavanja ’’, kazao je Cimbaljević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније