Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2015. 08:11 >> 08:06
12

AKADEMIK RADONJIĆ

SPC neće promijeniti ponašanje

Akademik, prof. dr Radovan Radonjić, uvjeren je da je članstvo u NATO alijansi veoma važna pretpostavka da se Crna Gora najzad izbavi iz fatalnog obruča slovensko-pravoslavnog integralizma i reintegriše se, vojno i svakako drugo, u prostor kome prirodno pripada.

 

On je ocijenio i da za sada nema šanse da Srpska pravoslavna crkva promijeni ponašanje u Crnoj Gori.  

"Realna šansa da Crna Gore ove godine dobije poziv za NATO postoji pod uslovom da se hladnoratovsko uže u Evropi zategne go kraja. Ne bude li toga i ako NATO, nakon najnovijih iskustava Francuske i svijeta sa 'neadaptiranima', bude procjenjivao u kakav rizik ulazi prijemom u svoje članstvo zemlje čiji su žitelji ogromnim dijelom fanatično nastrojeni protiv njega neće biti iznenađenje ako Crna Gora ostane na listi čekanja sve dok ne 'iskijai svoje 'istočno pravovjerje'", rekao je Radonjić za Pobjedu.

To, kako je ocijenio, znači da može biti i novih zahtjeva za Crnu Goru.

Na pitanje ima li šanse da se promijeni ponašanje SPC, odnosno da Crna Gora, ipak, učini efikasnijom i uspješnijom svoju pronatovsku kampanju Radonjić je kratko kazao: "Za sada nema“. 

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније