Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2015. 12:34 >> 09:07

REAGOVANJE INSPEKCIJE

Nijesu pogriješili inspektori, već lovci

Nije bilo propusta u postupanju inspektora za šumarstvo i lovstvo, u slučaju ubijenog medvjeda u kanjonu Morače, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove. Međutim, kako navode u ovom slučaju Lovačka organizacija Podgorica nije ispoštovala proceduru, već je o krivolovu obavijestila inspektora, tek kada su lovočuvari odstrijeljenog medvjeda donijeli ispred sjedišta lovačke organizacije.

Predsjednik Upravnog odbora Lovačke organizacije Podgorica Dragoljub Kažić kazao je ranije da je iskasapljeni medvjed nekoliko sati bio „izložen“ ispred kafane „Lovac“, zbog nesmotrenost inspektora lovstva i šumarstva za Podgoricu i Crnu Goru, Milenka Malidžana i Alije Bralića.

Kako se navodu u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove, kada se desi krivolov, po Zakonu o divljači i lovstvu, korisnik lovišta je dužan da odmah po tom saznanju obavijesti lovnu inspekciju i druge nadležne organe kako bi se na licu mjesta utvrdilo činjenično stanje.

„Ističemo da u ovom slučaju Lovačka organizacija Podgorica nije ispoštovala proceduru, već je o krivolovu obavijestila nadležnog inspektora tek u momentu kada su lovočuvari već doprepimili odstrijeljenog medvjeda na trotoar, neposredno ispred sjedišta lovačke organizacije Podgorica“, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Kako objašnjavaju inspektor za lovstvo je izvršio nadzor i preuzeo sve zakonom predviđene mjere. Inspektori su naredili da se izvrši veterinarski pregled, kao i da se odstrijeljeni medvjed ukloni i propisno uništi.

„Po svim naloženim mjerama inspektora je i postupljeno. Inspekcija za šumarstvo i lovstvo podnijela je Osnovnom državnom tužilašvu Podgorica krivičnu prijavu protiv NN lica“, stoji u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније