Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 03. 2015. 20:12 >> 20:10

PARTNERSTVO OTVORENIH VLADA

Do transparentnijeg rada državnih organa

Operativni tim Partnerstva otvorenih Vlada odlučio je da prioriteti mjera i aktivnosti II Akcionog plana, čija izrada je u toku, budu oblasti daljeg unapređenja transparentnosti rada državnih organa, trošenja sredstava iz kapitalnog budžeta, primjene Zakona o slobodnom pristupu informacijama i rada e-uprave.

"Na sjednici je zaključeno da Operativni tim prilikom izrade II Akcionog plana zatraži od pojedinih državnih organa informacije o planovima i aktivnostima u vezi sa pomenutim prioritetima kako bi II Akcioni plan bio u što je moguće većoj mjeri usaglašen sa njihovim postojećim i planiranim aktivnostima", saopšteno je iz Vlade.

Članovi Operativnog tima su se saglasili da sadašnja legislativa formalno ograničava njegove aktivnosti u smjeru pravosudne i zakonodavne vlasti kao i lokalnih samouprava te je u vezi sa tim zaključeno da Operativni tim prepoznaje potrebu uključenja svih segmenata društva u izradu II Akcionog plana u skladu sa duhom globalne inicijative Partnerstvo otvrorenih vlada.

Na sjednici je utvrđeno da javne konsultacije o II Akcionom planu, koje bi trebalo da budu održane tokom aprila, uključe predstavnike akademske i biznis zajednice, nevladinog sektora i medija kao i građane.

"Operativni tim Partnerstva otvorenih vlada saglasio se konsenzusom o osnovama sadržine Izvještaja o radu koji na kraju prvog kvartala 2015. godine Operativni tim treba da podnese Vladi", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније