Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 05. 2015. 15:51 >> 10:21
7

BRAJOVIĆ PORUČIO

Radovi na autoputu počinju od 11.maja

Ministar saobraćaja Ivan Brajović najavio je da radovi na autoputu Bar-Boljari počinju 11.maja, te da će prioritetna dionica autoputa, od Mateševa do Smokovca, biti završena za 48 mjeseci.

Nakon što je juče ministar finansija Radoje Žugić saopštio da je uplaćena prva tranša kredita Exim banke, stekli su se uslovi za početak radova na "projektu vijeka", saopštio je Brajović.

Prioritetna dionica od Mateševa do Smokovca biće završena za 48 mjeseci, autoput Bar Boljare, biće dugačak 41 kilometar, za najveći projeakt u istoriji Crne Gore, Vlada je uzela kredit vrijednosti 809.600.000 eura od kineske Exim banke, na period od 20 godina uključujući šestogodišnji period odgađanja početka otplate.
Godišnja kamatna stopa dogovorena je u visini od dva odsto. Crnogorska Vlada je za izvođače radova odabrala kineske kompanija CCCC I CRBS. Autoput će značajno približiti sjever Crne Gore sa centralnim i južnim dijelom Crne Gore.

"Ministar finansija juče je saopštio da je uplaćena prva rata avansa mi smo to već ranije uradili, naših 15 odsto kineska Exim banka je to uradila 29. aprila. Mi smo uplatili i naš dio druge rate avansa i uputili njima zahtjev za uplatu konačno i druge rate avansa od strane Exim banke. Time su ispunjeni posljednji uslovi za određivanje datuma početka. Drago mi je da mogu saopštiti da očekujem da će datum i zvanični datum početka biti 11. maj. Posebno važno za crnogorsku javnost je da od tog datuma teče rok od 48 mjeseci za potpuni završetak priortetne dionice autoputa Bar Boljare Smokovac Uvač Mateševo", kazao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније