Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

28. 05. 2015. 17:55 >> 17:47
3

MINISTARSTVO ODBRANE

Za misije potrošeno 1,33 miliona

Crna Gora je za učešće u međunarodnim misijama i operacijama prošle godine potrošila 1,33 miliona eura.

U izvještaju Ministarstva odbrane o stanju u Vojsci u 2014. godini, navodi se da je za misiju ISAF utrošeno 1,2 miliona, za operaciju Atlanta 75,3 hiljade, a za misije UNMIL i EUTM 28,3, odnosno 20,7 hiljada eura.

Najviše novca je izdvojeno za naknade za učešća u misijama, zatim za logističke podrške, troškove obuke, transporta i telekomunikacione usluge.

Pripadnici Vojske Crne Gore učestvovali su prošle godine na 23 međunarodne vježbe zemalja članica NATO-a i Partnerstva za mir.

Vježbe su održane u Njemačkoj, Švedskoj, Češkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskoj, Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, Grčkoj, kao i u Crnoj Gori. 

"U pitanju su međunarodne vježbe zemalja članica NATO i Partnerstva za mir, u kojima je Vojska uzela učešće sa štabnim osobljem i jedinicama ranga odjeljenja", kaže se u Izvještaju Ministarstva odbrane o stanju u Vojsci u 2014. godini, koji će sjutra razmatrati članovi Odbora za bezbjednost i odbranu.

Iskustva stečena na ovim vježbama, kako se navodi, implementirana su u procese obuke i izvršavanje namjenskih zadataka u Crnoj Gori.

"Pored usklađivanja procedura i standarda u postupanju i opremanju, na vježbama je razvijano povjerenje i saradnja, što ima posebnu važnost", ocjenjuju iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније