Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2015. 08:46 >> 09:04
5

METEOROLOG

Slijede dvije sedmice paklenih vrućina

Temperatura u Podgorici će, pod uticajem toplog talasa iz Sahare, od sljedeće sedmice biti i do 40 stepeni, poručio je meterolog Dušan Pavićević. On je, u izjavi za Dnevne novine, kazao da će, pod uticajem toplog talasa iz Sahare, narednih deset do 15 dana u Crnoj Gori biti suvo, sunčano i toplo, a živa u termometru će se, kako je naveo Pavićević, do kraja naredne sedmice popeti i do 40 stepeni.

“Topli talas iz Sahare, koji se širi Evropom, neće zaobići ni Crnu Goru. Pod njegovim uticajem, od srijede u Zetsko-bjelopavlićkoj ravnici očekuju nas temperature i do 40 stepeni”, kazao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, od danas do srijede temperatura u Podgorici će biti od 35 do 37 stepeni, a od srijede do kraja naredne sedmice će se približiti 40 podioku Celzijusove skale.

Pavićević je ukazao na to da će ovogodišnji jul biti topliji od prosjeka.

On je objasnio da, iako je za jul uobičajeno da temperatura bude više od 30 stepeni, neće to biti, bar za sada, kako je dodao Pavićević, na nivou jula iz 2007. i 2012. godine kada je prosječna maksimalna temperatura bila preko 37 stepeni.

"Prosječna maksimalna dnevna temperatura u Podgorici u julu je 32 stepena, a ove godine od prvog do 15. jula svakog dana imaćemo temperature oko i iznad 35 stepeni što je osjetno iznad tog prosjeka", pojasnio je on.

Noćna temperatura će, kako je naveo, biti nešto više, jer, dok ima blagog sjevernog vjetra, one ne mogu previše padati.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније