Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 07. 2015. 13:35 >> 13:32

UNIJA I SINDIKAT

Potpisali kolektivni ugovor

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Crnogorski sindikat telekomunikacija postigli su dogovor i zaključili Granski kolektivni ugovor za telekomunikacije.

Kolektivni ugovor  potpisali su Svetlana Vuksanović, predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore i Željko Burić, predsjednik Crnogorskog sindikata telekomunikacija. 

Kako su naglasili u zajedničkom saopštenju UPCG i Sindikat, Granski kolektivni ugovor se primjenjuje na sve zaposlene i poslodavce koji obavljaju djelatnosti iz oblasti telekomumikacija.

"Ugovorom utvrđuju se elementi osnovne zarade, naknade zarada, drugih primanja i uređuje obim prava, obaveza iz rada, postupak zaključivanja, izmjena, dopuna GKUT-a, kao i međusobni odnosi ugovorača. Kako je to i precizirano, pojedine odredbe mogu se dodatno razraditi u kolektivnom ugovoru kod poslodavca i ugovoru o radu", saopšteno je.

Kolektivni ugovor zaključuje se na period od tri godine, s tim da su se ugovorne strane obavezale da, u roku od pet mjeseci pre njegovog isteka, pristupe pregovorima za izmjenu ovog ili zaključivanje novog kolektivnog ugovora. 

"Stručna tumačenja i mišljenja u vezi s njegovom primjenom daćee Odbor za praćenje, primjenu i tumačenje  kolektivnog ugovora, koji će se, kako je i predviđeno, formirati na paritetnoj osnovi. Činiće ga četiri člana, po dva predstavnika potpisnica ugovora (Unije poslodavaca Crne Gore i Crnogorskog sindikata telekomunikacija)", rečeno je u saoštenju.

Pregovarački tim Unije poslodavaca Crne Gore su, pored Generalnog sekretarijata UPCG, činili i predstavnici njenih članova – kompanija iz te privredne grane.


U pregovaračkom timu Sindikata bili su Generalni sekretar USSCG i predstavnici Crnogorskog sindikata telekomunikacija ispred sva tri mobilna operatera u Crnoj Gori i Radio-difuznog centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније