Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

26. 11. 2021. 16:50 >> 12:44

JOKIĆ

Zahtijevaćemo adekvatan epilog ilegalnog iskopavanja šljunka

Hapšenje onih koji su ilegalno iskopavali šljunak iz Morače tek je prva faza djelovanja, zahtijevaćemo adekvatan epilog, kazala je Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA.

"Dok je prethodna vlast samo deklarativno govorila o zaštiti prirodne sredine, nova vlast je načinila otklon od takve politike. Institucije su pokazale da imaju želju da zaštite prirodne resurse u cilju sprječavaja nelegalne eksploatacje šljunka. Nastavićemo da radimo sve što je u našoj mogućnosti da zaustavimo dalju pljačku državnih prirodnih bogatstava, saopštila je Jokić.

Kako je istakla, zaustaviće građevinske gigante, ali i sve one koji vrše nelegalnu eksploataciju iz rijeka.

"Korita crnogorskih rijeka su uništena, i trebaće nam dugi vremenski period da se to stanje popravi. Firme koje su u centru ovog bezakonja ne samo da nijesu poštovale propise, već se neke od njih predstavljaju kao najveći dobrotvori i društveno odgovorne kompanije. Odlučni smo da ne dozvolimo da se sa tim radnjama nastavi", napominje.

Jokić je još kazala da su razotkrivanju čitave afere, poslije novinara, umnogome doprinijeli Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Uprava za inspekcijske poslove i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Slučajem nelegalne eksploatacije šljunka bavi se Međuresorski tim koji je formirala Vlada. U narednim danima biće aktiviran državni aparat u punom kapacitetu kako bismo zaštitili našu prirodu. Hapšenja su samo prva faza djelovanja. Utvrdićemo ko je i zbog kakve koristi decenijama žmurio na ovaj problem. Pokazaćemo moć države", zaključila je Jokić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније