Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 05. 2013. 13:43 >> 13:42
1

BEZ POSKUPLJENJA

I cijene će praznovati

Vodeći trgovački marketi u Crnoj Gori neće povećavati cijene osnovnih životnih namirnica tokom uskršnjih praznika, a tim povodom su pripremili i akcijska sniženja najtraženijih artikala na tržištu.

 

Iz kompanije Voli su agenciji Mina-business kazali da u susret praznicima pripremaju akcijsko sniženje artikala koji su dio praznične potrošačke korpe, kao što su riba, jagnjetina, prasetina i delikates program.

Ističu i da su osnovne životne namirnice u marketima tog trgovinskog lancana na trajnom popustu.

Merkator će i ove godine organizovati uskršnju akciju za potrošače u svim maloprodajnim objektima Roda i Merkator.

“Veliki broj artikala imaće izuzetno atraktivne akcijske cijene, prije svega proizvodi koji se kupuju tokom uskršnjih praznika”, najavili su iz Merkatora.

Specijalna iznenađenja, kako su kazali, biće pripremljena i za korisnike Pika kartice.

I iz Albona marketa su saopštili da će početkom maja pokušati da prilagode cijene tako da budu pristupačne svim potrošačima.

“To se naročito odnosi na artikle koji će u tom periodu biti najtraženiji na tržištu”, naveli su u Alboni i dodali da to znači da njihove potrošače očekuju nova akcijska sniženja.

Snižavanje cijena velikog broja osnovnih životnih namirnica tokom praznika se očekuje i u marketima u regionu.

U Republici Srpskoj najavljeno je pojeftinjenje proizvoda i do 40 odsto. Predstavnici udruženja potrošača smatraju da su niže cijene neophodne zbog toga što je hrana u toj državi dosta skuplja u odnosu na region, pa čak i ako se uporedi sa nekim zemljama EU.

Ni u Srbiji se ne očekuje značajniji rast cijena namirnica. Podaci Ministarstva trgovine Srbije ukazuju da je potrošnja u martu ove godine pala oko 16 odsto u odnosu na isti period prošle, tako da bi svako eventualno poskupljenje dodatno uticalo na pad potrošnje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније