Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ B92 ]

18. 03. 2024. 21:57 >> 22:09
Čitaj mi:

DOBIT OD RASTA CIJENA

Sa kripto berzi povučeno više od 21.000 bitkoina

Više od 21.400 bitkoina povučeno je sa kripto berzi prošle nedjelje kako bi se unovčila dobit od rasta cena bitkoina, prenosi portal Biznis.

Uticaj ove aktivnosti postao je posebno izražen u četvrtak, kada je BTC u vrijednosti od 752 miliona dolara povučen sa berzi, što je najviše u jednom danu od maja prošle godine, prema podacima Into The Block.

Posljedice ovog masovnog povlačenja brzo su se osjetile, jer je cijena bitkoina zabilježila značajan pad u petak 15. marta.

BTC je izbibio više od sedam odsto vrednosti, a opadajući trend proširio se na cijelo tržište kripto valuta. Prema podacima koje je objacio Coinglass, na berzama je dostupan BTC u vrijednosti 1,81 miliona dolara.

Istovremeno, na mreži se pojavilo 13 novih kitova sa više od 1.000 bitkoina u vlasništvu. Ovaj priliv novih velikih investitora sugeriše rastući interes za bitkoin među velikim igračima, dok je cijena bitkoina pala.

Cijena bitkoina pala je niže od 65.000 dolara, što je pad od više od 13 odsto u odnosu na rekordnih 73.836 dolara. Cijena bitkoina pala je u nedjelju na 64.909 dolara, dok je tržišta kapitalizacija bitkoina iznosila 1,27 milijardi dolara.

Obim jednodnevne trgovine bitkoinom oslabio je za 15,78 procenata na 51,16 milijardi dolara.

Uprkos padu, mjesečni dobici bitcoina iznose više od 25 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније