Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 11. 2015. 08:09 >> 07:56
1

NEMA MILIJARDERA

CG ima 53 milionera

U Crnoj Gori nema milijardera, jer ukupni depoziti svih građana iznose 1,4 milijardu eura, ali ima 53 milionera.

Iz Fonda za zaštitu depozita Pobjedi su saopštili da su ukupni depoziti fizičkih lica na kraju oktobra ove godine iznosili 1,38 milijardi eura.

„U bankarskom sektoru ima 769.270 računa građana koji imaju depozite. Depoziti fizičkih lica veći od 100.000 eura na kraju oktobra ove godine iznosili su 446.511.667 eura, a imalo ih je 1.750 građana. Prosječan depozit građana koji imaju više od 100.000 eura na kraju oktobra iznosio je 225.150 eura“, kazao je izvršni direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković.

Prema posljednjem popisu, Crna Gora je imala 620 hiljada stanovnika.

On je podsjetio da su ukupni depoziti privrede i građana na kraju decembra prošle godine iznosili 2.651.453.063 eura.

Na premijerskom satu premijer Milo Đukanović je, komentarišući tvrdnju opozicije da u Crnoj Gori ima 20 milijardera, rekao da on ne zna ni jednog.

„Ne znam ni jednoga. Ništa ne znam i volio bih da saopštite jedno ime, ja mislim da je to čista iluzija, izmišljotina“, istakao je premijer i dodao da bi bio srećan da je predsjednik Vlade u zemlji bogatih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније