Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 01. 2016. 12:28 >> 12:14

VUČINIĆ OCIJENIO

Protest radnika KTGT opravdan

Radikalni protest bivših zaposlenih preduzeća Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) u potpunosti je opravdan, jer radnici traže ono što im zakonski pripada i što im je kroz nezakoniti obračun zarada zakinuto, ocijenio je predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić.

 

"Ne samo da su zakinuti bivši radnici nego i država i njeni fondovi na osnovu umanjenih poreza i doprinosa", naveo je Vučinić u saopštenju.

On smatra da država, u slučaju radnika bivšeg KTGT-a, sada Port of Adria, pokazuje očiglednu nemoć.

"I pored odluke nadležnih sudova i inspekcije rada, koji su potvrdili da su radnici oštećeni, nadležne institucije jednostavno ne smiju da ovakvog vlasnika i navodnog investitora primoraju da ispunjava svoje obaveze i da bivšim radnicima podmiri ono što im je oduzeto", kazao je Vučinić.

On je rekao da je država, u slučaju kada duguje neki penzioner ili najamnik, revnosna i da odmah pošalje izvršitelja da plijeni imovinu.

"Međutim, kada duguje kakav moćnik, kao što je ovaj iz Porta of Adria, onda se tu gube nadležnosti i prebaca odgovornost sa jednih na druge", kazao je Vučinić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније