Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 05. 2016. 08:22 >> 08:04

ODLUKA KHOV

Zabranili upravljanje fondovima

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) zabranila je društvima za upravljanje investicionim fondovima Atlasmont i Eurofond da raspolažu njihovom imovinom u periodu od četiri mjeseca.


KHOV je društvima naložila i da u roku od 30 dana naprave plan izmirenja obaveza prema nesaglasnim, odnosno akcionarima koji su u decembru 2014. glasali protiv programa razvoja fondova, piše Pobjeda.

Na isplatu 3,38 miliona eura, prema posljednjim podacima, čeka 137 nesaglasnih akcionara Atlasmonta i 161 akcionar Eurofonda, za šta je potrebno oko 5,91 milion eura.

KHOV je upozorila društva i fondove da nepostupanje po rješenju predstavlja osnov za oduzimanje dozvole za rad. Privremena zabrana, kako je objašnjeno, uključuje, ali se ne ograničava na sva raspolaganja imovinom Fonda.

Komisija je upozorila društva i fondove da nepoštovanje rješenja predstavlja osnov za oduzimanje dozvole za rad.

Za kontrolu postupanja društava KHOV će imenovati međunarodno priznatog nezavisnog revizora sa zadatkom da u roku od 30 dana od dana prijema ispita plan i sačini svoje mišljenje o likvidnosti i solventnosti fondova.

To uključuje mišljenje o sposobnosti fondova da blagovremeno ispunjavaju dospjele obaveze.

KHOV je dala nalog odborima direktora da u roku od pet dana od dana prijema nalaza i mišljenja revizora u potpunosti usaglasi prijedlog izmirenja obaveza prema nesaglasnim akcionarima.

Predlog izmirenja obaveza najkasnije narednog dana od dana sacinjavanja prijedloga da dostavi nesaglasnim akcionarima sa prijedlogom za rješenje dužnicko – povjerilačkih odnosa, sa zahtjevom da se u roku od deset dana od dana izjasne da li ga prihvatanju.

U roku od pet dana treba da sazovu skupštinu akcionara kako bi ih upoznali sa dinamikom izmirenja onih koji su plan prihvatili, ali i izvještaj o dinamici za one koji nijesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније