Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 05. 2016. 16:56 >> 16:38

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Organski proizvodi predstavljeni u Nikšiću

Ljekovito bilje, med, sokovi, rakija i druge prerađevine od voća predstavljene su, u okviru Karnevala tradicionalnih i organskih proizvoda koji organizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na nikšićkom Trgu Slobode.

Savjetnik za organsku proizvodnju u Ministarstvu, Andrijana Rakočević, kazala je da je cilj manifestacije promovisanje organskih proizvođača uz tradicionalne specijalitete i proizvode po kojima je Crna Gora prepoznatljiva.

„U Crnoj Gori su prošle godine registrovana 222 organska proizvođača, od kojih 72 imaju neophodni sertifikat za takvu proizvodnju. Ove godine su dostavljena još 32 nova zahtjeva, što raduje, jer Crna Gora treba da bude prepoznatljiva po tome“, rekla je Rakočević.

Ona je dodala da na crnogorskom tržištu ima stranih proizvoda, ali je cilj da se lokalnom stanovništvu približi domaća organska proizvodnja u kojoj se ne koriste hemijska sredstva.

Karneval tradicionalnih i organskih proizvoda organizovan je da bi se dala šansa i podrška agrobiznisu, a povodom deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore.

Ministarstvo će 9. juna organizovati Karneval u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније