Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

01. 09. 2016. 19:09 >> 19:02

VLADA ODOBRILA

Dodatnih 270 hiljada eura za Solanu

Vlada je danas dala saglasnost da se opredijeli dodatnih 270 hiljada eura iz kapitalnog i budžeta Ministarstva održivog razvoja i turizma, kako bi Nacionalni parkovi (NPCG) na kvalitetan i siguran način upravljali ulcinjskom Solanom.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, kazao je da su to dodatna sredstva za nabavku novih pumpi za održavanje i prepumpavanje kompletnog sistema, kako se ne bi izgubio ekološki kapacitet Solane tako što bi na prostorima gdje nema vode rasla trska.

„Na ovaj način se stvaraju uslovi za postepeno uvođenje dodatne probne proizvodnje količine soli, koja ne samo da stvara dodatnu energiju, već obezbjeđuje ono što je Solana - vještački biotop gdje se proizvodi so“, rekao je Gvozdenović nakon sjednice Vlade.

NPCG su krajem avgusta produžili ugovor o zakupu Solane “Bajo Sekulić” na još godinu, za šta su prethodno dobili saglasnost Ministarstva održivog razvoja i turizma.

NPCG su jedini dostavili ponudu na javni poziv za zakup imovine Solane. To preduzeće je krajem avgusta prošle godine zaključio ugovor o jednogodišnjem zakupu cjelokupne nepokretne i pokretne imovine Solane. 

U zakup se nudio cjelokupni tehničko-tehnološki kompleks preduzeća na period od godinu po početnoj minimalnoj cijeni zakupa od 2,4 hiljade eura mjesečno, uvećanoj za porez na dodatu vrijednost (PDV) i pokrivanje troškova održavanja i zaštite cjelokupne nepokretne i pokretne imovine.

Zainteresovani ponuđači, domaći i strani građani i preduzeća, imaju obavezu da organizuju proizvodnju i preradu soli na terenima i sa opremom Solane ili obavljanje srodnih djelatnosti koje su kompatibilne prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima kompanije.

Oni imaju obavezu održavanja cjelokupne pokretne i nepokretne imovine, koja je predmet zakupa na svoj teret, kao i da obezbijede neophodna finansijska sredstva za nesmetano obavljanje poslovnog procesa.

U pozivu je navedeno da zainteresovani ponuđači imaju obavezu da otkupe zalihe sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže i obezbijede stručni kadar za realizaciju poslovno-tehničke saradnje ili zakupa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније