Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

25. 11. 2016. 12:05 >> 11:51

HTP ONOGOŠT

Akcionarima 1,3 miliona eura

Stečajni upravnik Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, Ranko Radinović, odlučio je da 1,3 miliona eura iz stečajne mase isplati akcionarima, shodno procentualnom učešću u vlasništvu.


Isplata akcionarima koji posjeduju manje od 1,5 odsto akcija Onogošta, obavljaće se u filijalama Hipotekarne banke.

Akcionarima koji posjeduju 1,5 odsto i više vlasništva, kao i dioničarima kompanijama, isplata pripadajućih iznosa obaviće se prenosom sa žiro računa stečajnog dužnika po instrukcijama koje su vlasnici dužni da dostave stečajnom upravniku.

Stečajni upravnik je odluku o drugoj diobi dijela novca iz stečajne mase donio 8. novembra na osnovu zakona o privrednim društvima i o njihovoj insolventnosti.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

U okviru hotelskog preduzeća ranije je pored nikšićkog i sutomorskog hotela poslovao i hotel Teuta u Risnu, koji je takođe prodat iz stečajne mase.

Od te prodaje akcionarima je isplaćeno najviše novca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније