Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

13. 12. 2016. 15:21 >> 14:59

NAJVIŠE TROŠE U PG

EPCG: Prosječan račun u novembru 34 eura

Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 34 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,6 eura, dok je najveća potrošnja u novembru očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 42,04 eura”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će račun vrijedan preko 150 eura dobiti svega 0,97 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,45 odsto kupaca.

“Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 51,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 170,78 hiljada kupaca”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u novembru potrošila 105,49 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 14,5 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, odnosno 9,1 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra prošle godine.

Iz EPCG je saopšteno da će se uskoro saznati dobitnici vrijednih nagrada u nagradnoj igri Neka vas vozi dobra energija 3, koju je Elektroprivreda pokrenula 7. novembra za članove Zlatnog tima.

“U bazi za izvlačenje naći će se sva domaćinstva koja su od decembra prošle godine u kontinuitetu, redovno, svakog mjeseca, zaključno sa oktobarskim računom, izmirivali svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije”, dodali su iz EPCG.

Glavna nagrada je automobil Ford Mondeo. Tu su još vaučeri za putovanja za dvije osobe, s tim što ovog puta destinacija nije unaprijed definisana već je dobitnici biraju po svojoj želji, tako da poklanjamo po jedan vaučer od 1,1 hiljadu, 900 i 500 eura.

“Takođe, biće dodijeljena dva modela popularnog mobilnog telefona Samsung Galaxy S7 i pet vaučera od po 200 eura za trgovinu u Voli marketima”, naveli su iz EPCG.

Javno izvlačenje dobitnika, odnosno utvrđivanje rezultata igre, biće organizovano u studiju TVCG 21. decembra u deset sati, a emitovano dan kasnije u okviru jutarnjeg programa TVCG u terminu od šest sati i 30 minuta do 11 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније