Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

14. 12. 2016. 17:29 >> 17:05

ZA 2017.

Budžet B.Polja 12 miliona i 615.000

Budžet Opštine Bijelo Polje za 2017. planiran je na iznos od 12 miliona i 615 hiljada predviđeno je Nacrtom ovog dokumenta, koji je danas predstavljen na Centralnoj javnoj raspravi, a pored Budžeta predstavljeni su i Nacrt Programa uređenja prostora za narednu godinu i Odluka o komunalnim naknadama.

Ta tri dokumenta predstavio je potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Abaz Kujović, ocijenivši ih najznačajnijim za funkcionisanje lokalne uprave.

“Prihode u budžetu 48 odsto čine lokalni prihodi, a sopstveni prihodi oko 33 odsto, 15 odsto su ustupljeni prihodi od strane države. Drugi dio od 52 odsto čine dotacije, donacije i prihodi od imovine. Budžet je raspoređen na dva dijela, a to su kapitalni i operativni budžet. U operativnom budžetu se obezbjeđuju sredstva za finansiranje organa lokalne uprave i drugih i drugih organa i službi i svih servisa koje ima koje ima prema grđanima Bijelog Polja. Sredstva se obezbjeđuju i za vraćanje kredita koje smo imali u predhodnom periodu, a nismo izmirili u ovom period”, istakao je Kujović.

Pojašnjavajući drugi dio budžeta koji je definisan kao Kapitalni,kazao je da je za njega opredijeljeno oko 20 osto ukupnih prihoda.

“Kroz program uređenja prostora planiramo oko 80, a koji imaju finasijski izraz oko 29 miliona, što je ambiciozan program i po broju projekata i po svom finansijskom izrazu.Treći značajan dokument je Odluka o komunalnim naknadama predviđa nove prihode za Budžet Opštine u narednoj godini, a ti prihodi su procijenjeni na manje od tri odsto Budžeta Opštine. Komunalnu naknadu plaćaju svi vlasnici, eventualano korisnici građevinskih objekata stambenog i poslovnog prostora”, kazao je potpredsjednik Opštine.

Organ nadležan za sprovođenje javne rasprave je Sekretarijat za finanasije Opštine Bijelo Polje, koji će nakon sprovedene rasprave, razmotriti sve prispjele primjedbe, prijedloge i sugestije i uraditi izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi , koji će uz prijedlog Odluke o Budžetu Opštine Bijelo Polje dostaviti predsjedniku Opštine i Skupštini Opštine. Prijedlog Budžeta za narednu godinu će se naći pred odbornicima lokalnog prlamenta tokom ovog mjeseca.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније