Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

23. 02. 2017. 16:59 >> 16:39
13

REAGOVANJE DPS-a

Svaka Medojevićeva analiza bila pogrešna

Naslušali su se građani Crne Gore “analiza” Nebojše Medojevića i svaka se do sad pokazala kao pogrešna, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) nakon tvrdnji predsjednika Pokreta za promjene (PzP) i funkcionera Demokratskog fronta (DF) da će naknade za majke sa troje i više djece biće ukinute, a penzije i plate zaposlenim u javnom sektoru smanjenje. Iz Vlade Crne Gore nijesu željeli da komentarišu tvrdnje Medojevića, već su kazali da su sve što su imali saopštili sinoć nakon sastanka sa predstavnicama majki.

Podsjetimo, Medojević je kazao da crnogorski budžet nema novca za isplatu plata i penzija.

"Kad se elektroinženjer Nebojša Medojević samoproglasi za ekonomskog eksperta, ne može se očekivati ništa drugo nego niz gluposti koje je u stanju da izgovori ne bi li podigao paniku. Naslušali su se građani Crne Gore njegovih “analiza” do sad i svaka se pokazala kao pogrešna, od one iz 2008. godine da se Kombinat aluminijuma “zatvara u ponedjeljak”, do svakodnevnog “sloma finansija” koji Medojević priželjkuje svojoj državi. Naravno da se ništa od toga nije ostvarilo, kao što se neće ostvariti ni Medojevićeve današnje laži", saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije su istakli da je sada čitavoj javnosti jasno kako su i zašto usvojene izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u dijelu koji se odnosi na naknade majkama sa troje i više djece

"Isključivo da bi se Medojević i njemu slični, koji su glasali za ovo neodrživo rješenje, ogrebali za još koji politički poen preko leđa osjetljivih socijalnih kategorija. Ako se Medojevićevoj današnjoj ponudi da je “DF uvijek tu da artikuliše proteste” doda i sinoćna najava Ranka Krivokapića da “očekuje seriju socijalnih nemira”, očigledno je ko i sa kojim ciljevima zloupotrebljava i gura ispred sebe u prve redove žene, djecu i socijalno ugrožene građane. Upravo je Medojević taj neznaveni kvazipolitičar i kvaziekonomista koji danas lamentira nad državnim budžetom, a do juče je svaki put dizao ruku u Parlamentu za zakone koji su išli na štetu budžeta", naglasili su iz DPS-a.

Istakli su da Medojević, iako bojkotuje parlament, mjesečno primi pet naknada za majke.

"Ako bi se državne finansije i ekonomija posmatrali iz njegove vizure, mogu da izgledaju i ovako: Nebojša Medojević već godinu i po dana ne ulazi na svoje radno mjesto u crnogorski parlament, a za to uredno svakog mjeseca prima osnovnu platu od 1700 eura. To je svakog mjeseca pet naknada za majke sa troje i više djece prije umanjenja, odnosno čak 11 naknada od po 144 eura. Ukupno, poslanici DF-a koji već godinu i po dana ne obavljaju svoj posao za koji su ih građani birali, mjesečno prime iz državnog budžeta oko 30.000 eura, odnosno oko 90/150 naknada za majke prije njihovog umanjenja. Za godinu i po dana koliko poslanici DF-a i Medojević ne obavljaju svoj posao, a primaju plate od građana, isplaćeno im je iz državnog budžeta preko pola miliona eura ili skoro 1600/3600 naknada za majke. A u onih 100.000 dolara keša koje je švercovao Medojevićev šura i vozač, stane 281/656 naknada za majke", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da se Medojeviću na kraju se nema što drugo poručiti, osim da "ubuduće svaku moguću analizu započne od sebe i propalog političkog saveza čiji je sastavni dio".

U Vladi ne žele da komentarišu

Iz Vlade Crne Gore je za RTCG kratko saopšteno da sve što su imali vezano za naknade za majke saopštili juče nakon sastanka sa njihovim predstavnicama.

Kada su po srijedi stavovi Svjetske banke o tom pitanju, iz Vlade podsjećaju da je nakon sastanka sa delegacijom sve rečeno, te da nijesu potrebna dodatna pojašnjenja.

Podsjetimo, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić saopštio je nakon jučerašnjeg višesatnog sastanka sa majkama da će Vlada biti otvorena za saradnju sa predstavnicama korisnica naknada kako bi se pronašlo odgovorno i održivo rješenje za taj problem.

Direktorka Svjetske banke za Zapadni Balkan, Elen Goldstin, 2. februara, nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, pohvalila je prve korake Vlade u jačanju fiskalne stabilnosti i očuvanju ekonomskog rasta.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније