Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

27. 02. 2017. 12:02 >> 11:36

MONTECARGO

O raspodjeli dobiti krajem marta

Akcionari Montecarga trebalo bi da na redovnoj sjednici Skupštine 31. marta donesu odluku o raspodjeli ostvarene dobiti za prošlu godinu.

Akcionari bi na redovnoj sjednici trebalo da donesu i odluke o usvajanju finansijskih iskaza i izvještaja o poslovanju preduzeća za prošlu godinu.

Na dnevnom redu biće i odluke o usvajanju izvještaja nezavisnog revizora za prošlu godinu, imenovanju revizora preduzeća za ovu, razrješenju i izboru članova Odbora direktora, kao i utvrđivanju njihove naknade.

Izvršni direktor Montecarga, Milivoje Pavićević, saopštio je ranije da je prošlu godinu, prema preliminarnim podacima, završila sa profitom od 110 hiljada EUR, dok se u ovoj očekuje profit od 1,5 miliona EUR.

“Prošlu godinu karakteriše rast prevezene robe od 17 odsto, tako da je prevezeno 1,15 miliona tona. Pozitivan poslovni rezultat na kraju prošle godine ostvaren je prvenstveno zahvaljujući povećanom izvoza boksita od 600 hiljada tona iz Rudnika boksita preko Luke Bar za krajnjeg korisnika u Kini”, rekao je Pavićević.

On je podsjetio da taj posao, koji zbog izvozne orijentisanosti ima značajan pozitivan efekat na spoljnotrgovinski bilans Crne Gore, realizuje nikšićka kompanija Uniprom metali.

“Sa Unipromom je zaključen petogodišnji ugovor o pružanju usluga prevoza, što podrazumijeva garantovane prihode našoj kompaniji na nivou od pet miliona eura godišnje u narednom srednjoročnom periodu”, naveo je Pavićević.

Većinski vlasnik Montecarga je država sa 85,44 odsto akcija. Eurofond ima 3,53 odsto dionica, Trend 2,41 odsto, a Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 1,54 odsto.

Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto vlasništva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније