Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

28. 02. 2017. 17:13 >> 17:21
1

PREDLOG ŠKODE PRAHA

Kinezi alternativni finansijeri za TE

Škoda Praha, aktuelni partner Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na projektu izgradnje Bloka II TE Pljevlja, predstavila je danas predlog alernativnog finansijera na projektu prema kojem bi izrada glavnog projekta trajala 18 mjeseci dok je ukupni period radova 36 mjeseci.

Kako su naveli, Škoda Praha je u novom predlogu, izabrala američku kompaniju General Electric za partnera na realizaciji ovog projekta.

"Upravljački tim projekta, zajedno sa relevantnim subjektima, razmotriće predloženo alternativno rješenje, i u relevantnom roku, eventualno i nakon dodatnih pregovora, pokušati da postigne sporazum sa finansijskim i osiguravajućim institucijama koje je obezbijedila i predložila Škoda Praha (''Bank of China'' i ''Sinosura''), a o samom toku pregovora o finansiranju i konačnoj odluci javnost će blagovremeno biti informisana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da u skladu sa dinamikom definisanom potpisanim ugovorima, izrada glavnog projekta bi trajala 18 mjeseci dok je ukupni period izvođenja radova 36 mjeseci.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније