Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2017. 19:48 >> 19:22

VLADA CG

Izmjene Zakona o povraćaju imovinskih prava

Vlada je danas utvrdila Predlog Zakona o izmjeni Zakona o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenju, zbog potrebe da se produži rok važenja obveznica restitucije, imajući u vidu da rok važenja prethodno izdatih obveznica ističe u avgustu.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je danas usvojila i Informaciju o dodjeli koncesije za Lučku uslugu – lučka pilotaža u luci Kotor i pilotaža u Bokokotorskom zalivu i zadužila zadužila Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da pokrene odgovarajuću proceduru u cilju dodjele koncesije kao neekskluzivnog prava za Lučku uslugu – lučka pilotaža, u luci Kotor i pilotaža u Bokokotorskom zalivu.

U cilju usaglašavanja sa Zakonom o energetici i odredbama prava Evropske unije iz oblasti energetike, utvrđen je Predlog zakona o dopuni Zakona o zaštiti potrošača.

“Definisanim izmjenama je utvrđeno da trgovac koji pruža uslugu od javnog interesa putem distributivne mreže ne smije potrošaču uračunavati u cijenu usluge troškove izgradnje, rekonstrukcije i modernizacije distributivne mreže, i to u slučaju kada su u pitanju usluge od javnog interesa u oblasti distribucije i snabdijevanja električnom energijom”, kaže se u saopštenju.

U skladu sa tim, dodaje se, potrošač prilikom korišćenja javne usluge u oblasti distribucije i snabdijevanja električnom energijom, koja se pruža putem distributivne mreže neće biti dodatno finansijski opterećen, s obzirom na to da su navedeni troškovi u cijenu usluge već uračunati primjenom odredbi Zakona o energetici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније