Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

05. 10. 2017. 14:38 >> 14:08
1

MUSTAFIĆ - LATINOVIĆ

Formalizovati relacije u zapošljavanju

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) bi trebalo da formalizuju relacije u zapošljavanju, pošto sezonske poslove obavljaju brojni bosanskohercegovački radnici, ocijenjeno je na sastanku ambasadora te zemlje, Đorđa Latinovića i direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Sulja Mustafića.

Latinović je danas posjetio Zavod i na sastanku sa Mustafićem istaknut je značaj usaglašavanja procesa na tržištu rada dvije države.

“Povod boravka Latinovića u Zavodu je početak dvodnevne studijske posjete brojne delegacije iz BiH, sastavljene od predstavnika svih zavoda i službi zapošljavanja u BiH. Gosti su crnogorski zavod izabrali kao primjer dobre prakse, čija iskustva žele da sagledaju u okviru implementacije Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske”, navodi se u saopštenju ZZZ.

Latinović je kazao da ima velika očekivanja od posjete Crnoj Gori, jer je to bila prilika da se čuju iskustava, praktični savjeti, ali i izazovi na putu evropskih integracija.

“Crna Gora po svim kriterijumima, domaćih i stranih posmatrača, prednjači u odnosu na ostale zemlje Balkana, kako u pregovaračkom, tako i u realnom procesu ostvarivanja rezultata pregovaranja, ne samo na polju tržišta rada”, rekao je Latinović.

On je, podsjećajući da su u Crnoj Gori otvorena poglavlja 2, 18. i 19, koja se tiču kretanja radnika, socijalne politike, zapošljavanja i statistike, te teme ocijenio značajnim za pripremu BiH za status zemlje kandidata, kojem se nadaju naredne godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније