Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

13. 03. 2017. 22:06 >> 21:41

DARMANOVIĆ - LATINOVIĆ

Nove šanse za saradnju CG - BiH

Odnosi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine predstavljaju primjer kvalitetne regionalne saradnje i u skladu su sa našim vanjskopolitičkim opredjeljenjem za kontinuiranim jačanjem dobrosusjedskih odnosa, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u razgovoru sa ambasadorom BiH Đorđem Latinovićem.

Kao prioritet u narednom periodu istakao je važnost usaglašavanja i zaključivanja sporazuma u proceduri u oblastima od obostranog interesa. Takođe, ocijenio je da poseban impuls sveukupnim odnosima daje veoma intenzivan politički dijalog na visokom i najvišem nivou.

Latinović je izrazio zadovoljstvo veoma dinamičnom saradnjom i dijalogom na svim nivoima i saopštio da postoje brojni modaliteti za nastavak odlične  saradnje između Crne Gore i BiH. 

"Imajući u vidu da dvije države dijele zajedničke vanjskopolitičke prioritete – EU i NATO, ukazao je na interesovanje bosanskohercegovačke strane za razmjenu mišljenja i iskustava, a u cilju jačanja stabilnosti i daljeg razvoja regiona", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su istakli dobru dosadašnju saradnju u multilateralnim okvirima, te interesovanje za zajedničko djelovanje unutar Berlinskog procesa. 

Darmanović primio ambasadorku Australije

Darmanović je danas razgovarao i sa nerezidentnom ambasadorkom Australije u Crnoj Gori, Džulijom Fini.

Darmanović je, kako je saopšteno, istakao da su odnosi između Crne Gore i Australije prijateljski i ukazao je na potrebu intenziviranja političkih kontakata kao i jačanja ugovorno-pravne osnove, kao instrumenata pospješivanja sveukupnih odnosa. 

"Zahvalio je na razvojnoj pomoći koju je Australija obezbijedila Crnoj Gori u proteklom periodu, usmjerenoj na snaženje demokratskih institucija, ljudskih prava, unaprjeđenje ženskog preduzetništva, životne sredine, kao i promocije sporta kod mladih", saopšteno je iz MVP-a.

Ambasadorka Fini je pohvalila  dobre političke odnose sa Crnom Gorom, uz naglašen interes za njihov dalji razvoj, kao i unaprjeđenje ukupne bilateralne saradnje.

"Obostrano je predloženo da se u cilju dinamiziranja saradnje i radnih kontakata, u narednom periodu potpiše Protokol o saradnji dva ministarstva. Sagovornici su iskazali interesovanje za dalji razvoj i unaprjeđenje odnosa u oblasti turizma, energetike, infrastrukture, transporta, poljoprivrede i u drugim oblastima u kojima je identifikovan značajan potencijal za saradnju", saopštili su iz MVP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније