Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

15. 12. 2017. 15:22 >> 15:02
5

INVESTICIJA OD 3 MILIONA

Nikšić dobio distributivni centar

Logistički-distributivni centar, NTC logistics, vlasništvo kompanije Comp Comerc, vrijedan tri miliona eura, otvoren je na Kapinom Polju u Nikšiću.

Otvaranju jednog od najsavremenijih objekata te vrste, koji će na 6,3 hiljade kvadrata skladištiti 8,5 hiljada paleta proizvoda, prisustvovao je premijer Duško Marković.

Direktor i vlasnik te porodične kompanije, Ranko Jovović, rekao je da je realizacija projekta jedna od najvećih investicija koju su do sada imali.

„Koristili smo najsavremenija rješenja kako bismo dobili tehnološki moderan i savremen centar u skladu sa svjetskim trendovima, koji će kao krajnji rezultat imati izuzetno pozitivne efekte na poboljšanje poslovnog ambijenta u našem gradu“, ocijenio je Jovović na svečanom otvaranju tog centra u kome će biti zaposleno 50 radnika.

Prema njegovim riječima, time će se omogućiti dodatno zapošljavanje i usavršavanje postojećeg kadra, lakši protok robe i smanjenje troškova koje imaju preduzeća.

Jovović je naveo i da će se otvaranjem tog centra povećati šanse za dostupnost lokalnih proizvoda i stvoriti još primamljiviji poslovni uslovi za veći podsticaj investitora za ulaganje, a samim tim i podsticaj privrednog razvoja grada.

„Comp Comerc se uvijek trudio da svojim radom i društveno odgovornim poslovanjem doprinese na prosperitetnijoj ekonomiji u ovom dijelu Evrope, poslujući u ambijentu koji je sada više nego ikad, po mjeri svih njenih građana“, rekao je Jovović.

On je kazao da je konačno omogućeno poslovanje po principima modernih tokova evropskog i svjetskog biznisa, zahvaljući putu Crne Gore ka evrointegracijama, pristupanja NATO-u i stvaranju zdravog poslovnog ambijenta.

„Napredak naše države u posljednjih 11 godina nesrazmjeran je njenoj veličini i svakodnevno je vidljiv i golim okom. U Nikšiću posluje sve veći broj izuzetno profesionalnih i pouzdanih kompanija koje zauzimaju značajno mjesto na privrednoj mapi Crne Gore i predstavljaju motor njenog ekonomskog razvoja“, naveo je Jovović.

On je dodao da je Comp comerc društveno odgovorna kompanija i najavio da će u dogovoru sa nadležnima finansirati izgradnju spomenika crnogorskoj ženi, ističući da bez pomoći njihove majke Branke Jovović, ne bi bio moguć poslovni i privatni uspjeh te firme.

Predsjednik nikšićke Opštine, Veselin Grbović ocijenio je da bi taj Logističko - distributivni centar centar, koji je među najvećim u Crnoj Gori, trebalo da bude pokretač još većeg privrednog razvoja Nikšića.

Grbović je rekao da je značajno što je ta grinfild investicija pokrenuta sa gole ledine sredstvima osnivača, a zaposliće značajna broj novih radnika.

„U proteklih nekoliko godina Nikšić je, poslije teških i bolnih tranzicionih procesa, značajno popravio privrednu situaciju. Značajnu podršku tokom podizanja i pokretanja pojednih privrednih kolektiva dala je i firma porodice Jovović“, saopštio je Grbović.

Prema njegovim riječima, to se najviše odnosi na pokretanje hotela Onogošt koji je Comp comerc kupio iz stečaja, a koji već postiže rezultate za divljenje.

„U starom dijelu hotela ubrzo treba da bude otvoren novi restoran, mini pivnica i završena rekonstrukcija“, rekao je Grbović.

On je rekao da se očekuje i da Industrija mesa „Goranović“ počne izgradnju svoje nove fabrike, što će, kako je ocijenio, biti stimulans za nove domaće i strane investitore da počnu realizovati pojekte u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, podrška koju Vlada pruža potencijalnim investitorima već daje značajne rezultate.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније