Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

11. 02. 2018. 12:07 >> 12:07

PORESKA UPRAVA

Kroz reprogram naplaćeno 24,2 miliona eura

Državni budžet je kroz reprogram poreskog duga do kraja prošle godine prihodovao 24,24 miliona eura, saopštili su predstavnici Poreske uprave (PU) i dodali da su zadovoljni njegovim dosadašnjim efektima.

"Kroz izvršenje jednokratne uplate naplaćeno je 15,11 miliona eura, a kroz uplate mjesečnih rata 9,13 miliona eura”, rekli su agenciji Mina-business predstavnici PU.

Oni su podsjetili da je realizacijom Zakona o reprogramu poreskog potraživanja počela naplata potraživanja čak i od onih kompanija koje godinama nijesu bile u mogućnosti da izmire dospjele poreske obaveze i koje se nalaze na Crnoj listi poreskih obveznika, kao i da je mjera plaćanja duga u ratama predviđena Planom za upravljanje poreskim dugom i smjernicama međunarodnih eksperata.

“Stoga smo u PU zadovoljni dosadašnjim efektima ovog zakonskog rješenja, a cijeneći činjenicu da je vremenski okvir otplate reprogramiranog duga utvrđen na pet godina, njegovi konačni rezultati biće utvrđeni na kraju petogodišnjeg perioda”, naveli su iz PU. 

Iz PU su precizirali da će, prema planu otplate poreskog duga od poreskih obveznika koji su u reprogramu, i kod kojih su rješenja još na snazi, tokom ove godine dospjeti za naplatu poreski dug u iznosu od oko 24 miliona eura. 

“Od dinamike izmirivanja obaveza poreskih obveznika, te broja obveznika kojima će biti donijeta rješenja zbog kašnjenja u servisiranju dospjelih obaveza, u skladu sa odredbama Zakona, zavisiće realizacija tog iznosa”, objasnili su iz PU.

Poreska uprava je, kako se dodaje, donijela nešto više od 600 rješenja o ukidanju rješenja o reprogramu poreskog duga za obveznike koji u zakonom propisanom roku nijesu izmirili jednokratnu uplatu.

“Ukupan dug ovih poreskih obveznika iznosi oko 20 miliona eurai on je donošenjem ukidajućih rješenja izuzet iz reprogramiranog duga”, zaključili su iz PU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније