Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina biznis ]

13. 03. 2024. 07:50 >> 07:50
Čitaj mi:

poreska uprava

Saradnjom do unapređenja poslovne klime

Poreska uprava (PU) i Američka privredna komora (AmCham) u Crnoj Gori dodatno će unaprijediti saradnju, u cilju unapređenja poslovne klime.

Vršilac dužnosti direktora PU, Sava Laketić razgovarao je danas sa predstavnicima AmCham-a u Crnoj Gori, odnosno predsjednicom Upravnog odbora Svetlanom Vuksanović, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana Marijom Simonović.

"Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima doprinosa kreiranju stabilnog i predvidivog poslovnog ambijenta i spremnosti na bližu saradnju na obostrano zadovoljstvo", navodi se u saopštenju PU.

Laketić je istakao važnost reforme poreskog sistema i jačanja poreske discipline, kao i unapređenja procesa rada, što će za rezultat imati apsolutnu efikasnost, mjerljive rezultate, transparetnost, neselektivnost u postupanju i instituciju koja je servis privredi, a ne biznis barijera.

Predstavnici AmCham-a naglasili su da su upravo transparentnost i pravovremenost, uz uključivanje biznis zajednice u kreiranje i izmjene poreske politike, važni za primjenjivost u praksi, te da je saradnja dvije institucije u tom segmentu ključna.

Iz AmCham-a su još jednom potvrdili spremnost da se saradnja intenzivira i kroz adekvatnu podršku koju Komora sa svojim članstvom može pružiti, a sve sa ciljem da se unaprijedi poslovna klima u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније