Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 08. 2013. 13:25 >> 13:26
9

PODRŠKA PREMIJERU

Krivokapić: Ceh plaćaju radnici KAP-a

Radnici KAP-a više su nego zabrinuti nakon izjave premijera Mila Đukanovića o odnosu parlamenta prema sudbini fabrike jer, kako kaže predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić, "definitivno postoji razlika između Skupštine i Vlade o viđenju opstanka i načina rada KAP-a".

"Potpuno se slažemo sa tvrdnjama premijera da je Skupština preuzela više ingerencija nego što joj pripada. Jasno je svim građanima Crne Gore da se u Skupštini i sudi, i tuži, i vodi crnogorska ekonomija", kazao je Krivokapić Radiju Crne Gore.

On je, međutim, rekao da će "za sve uspjehe i neuspjehe direktno biti odgovorna Vlada".

"Vlada treba da radi svoj posao, to jest da odlučuje u kojem će pravcu ići crnogorska ekonomija, a ne da taj posao prepušta Skupštini", poručio je Krivokapić.

Plaši se, kako je rekao, da prepucavanjem između Skupštine i Vlade "ceh ne plate radnici fabrike i sam KAP".

Komentarišući pismo bivšeg izvršnog direktora KAP-a Jurija Moisejeva, koji je između ostalog ocijenio da je stečaj u KAP-u posljedica nepromišljene politike Vlade, Krivokapić je rekao da radnici to pismo vide "kao ispravno, jer smatraju da je situacija u fabrici popuštanje i pogađanje između političkih partija, kako u Skupštini, tako i u Vladi“.

„Tamo gdje se miješa politika, a mjesto je ekonomiji, tu sreće nema“, smatra Krivokapić.

On je još jednom podsjetio da je najbolje rješenje bilo da se Rusima isplati dio novca, a da država preuzme rukovođenje KAP-om, a ne da se traži rješenje kroz stečaj.

"Sada plaćaju radnici koji strahuju za opstanak fabrike“, poručuje Krivokapić.

Direktor CGES-a Ljubo Knežević negirao je tvrdnje Moisejeva da je potrošnja KAP-a bila njegovo odobrenje.

„Tvrdnje o zvaničnoj korespodenciji CGES-a i KAP-a apsolutno su neutemeljene i krajnje je neumjesno komentarisati do okončanja sudskog postupka. Apsolutno je bez osnova tvrdnja da je potrošnja struje u KAP-u bila odobrena od strane CGES-a. Ne samo da nije bila odobrena, već je više od deset puta bila skrenuta pažnja KAP-u da rad bez snabdjevača u elektroenergetskom sistemu predstavlja apsolutno narušavanje njegove stabilnosti i u suprotnosti je sa pozitivnim propisima Crne Gore“, zaključio je Knežević.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније