Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

17. 10. 2018. 11:17 >> 10:55
2

MIHAJLOVIĆ - NURKOVIĆ

Prioriteti obnova pruge i autoput

Obnova pruge Beograd-Bar i izgradnja autoputa na Koridoru 11, prioriteti su Crne Gore i Srbije, ocijenjeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i ministarke građevinarstva Srbije Zorane Mihajlović.

“Sljedeće godine počećemo radove na dionici od Preljine do Požege na auto-putu, koji će povezati Srbiju i Crnu Goru. Za sljedeću deonicu, od Požege do Boljara, plan je da imamo urađenu projektno-tehničku dokumentaciju iduće godine i da krenemo u razgovore o modelu finansiranja. Takođe, u novom programu sa Ruskim željeznicama predvidjeli smo nastavak obnove pruge Beograd-Bar”, rekla je Mihajlović.

Ministar Nurković rekao su za Crnu Goru pripriteti u infrastrukturi izgradnja auto-puta Bar-Boljare i željeznička veza sa Srbijom, koja je važna i zbog razvoja Luke Bar.

Na sastanku, koji je održan na marginama Trećeg samita ministara NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, čiji je domaćin Mihajlovićeva, sagovornici su izrazili zadovoljstvo ukupnom saradnjom dva ministarstva u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

"Potpredsjednica Vlade poklonila je Nurkoviću azbuku u zlatovezu, ručni rad koji su izradile žene sa sela, u okviru inicijative “Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima”, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније