Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

19. 12. 2018. 07:17 >> 06:53
3

ATLAS BANKA

Sedam mjeseci krili negativan izvještaj

Nezavisni revizor BDO dao je negativno mišljenje Atlas banci na finansijski iskaz za prošlu godinu, koji je Centralnoj banci dostavljen sa zakašnjenjem od sedam mjeseci.

Atlas je jedina banka od sticanja nezavisnosti koja je dobila negativno mišljenje eksterne revizije, kao što je jedina koja izvještaj o reviziji nije dostavila na vrijeme, piše Pobjeda.

U izvještaju eksterne revizije, koji je CBCG objavila na sajtu, navodi se više osnova za negativno mišljenje.

Rezervacije za potencijalne gubitke potcijenjene su najmanje za 8,8 miliona eura.

"Ispravka vrijednosti za stavke bilansne aktive i rezervacija za vanbilansne stavke potcijenjeni su najmanje za 8,489 miliona eura, za koliko su precijenjeni rezultati tekuće godine i bančin kapital. Banka je 1. januara 2018. evidentirala dodatnu ispravku od 6,989 miliona eura na bruto kreditima i potraživanjima od klijenata u skladu sa efektima primjene MSFI9. Od tog iznosa na selektovane dužnike, za koje je utvrđena dodatna ispravka vrijednosti u skladu sa ovim standardom, odnosi se 3,5 miliona eura", navodi se u izvještaju eksterne revizije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније