Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 08. 2013. 11:30 >> 12:42

ISPUNILI OBEĆANJE

Rudari blokirali izvoz rude

Grupa od četrdesetak radnika nikšićkih Rudnika boksita i jutros se okupila ispred utovarne rampe, odlučna da spriječi odvoz rude.

 

"Ostajemo pri onome što smo se dogovorili, a to je da ne damo rudu. Pošto je najavljeno da će od danas početi da se odvozi ruda, od sinoć je dežuralo oko petnaest radnika i tako ćemo nastaviti. Ni kilogram rude neće biti odvezeno dok ne dobijemo dvije zarade i dogovorimo se za isplatu ostalih. Traže od nas da poštujemo zakon, šta i radimo, ali ga ne poštuje izvršni direktor Boksita. On ima platu od tri hiljade eura, a s druge strane, pojedini radnici nijesu primili 12 mjesečnih zarada," kazao je jedan od radnika Ilija Đilas.

Iz Samostalnog sindikata Bosksita je poručeno da razumiju nezadovoljstvo radnika, ali da ne podržavaju način na koji to izražavaju.

"Samostalni sindikat će još  koji dan čekati da se sklope svi ti najavljeni ugovori i da se nađu novi poslovi za Sektor tunelogradnje. U slučaju da to ne bude realizovano nećemo sjedjeti skrštenih ruku nego ćemo preduzimati neke mjere. Nezadovoljstvo radnika je potpuno opravdano jer treba biti mađioničar i prehraniti porodicu bez plata“, kazao je predsjednik sindikata Borisav Bojanović.

Mađarski partner danas bi trebao da uplati avans od 100.000 eura, čime bi se stvorili uslovi za nastavak realizacije ugovora  o isporuci 450.000 tona rude, vrijednog oko 10 miliona eura.


Anka Perović-Radović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније