Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2019. 20:15   >>  20:39 2

NA KRAJU 2018.

Javni dug iznosio 3,2 milijarde eura

Ukupni javni dug Crne Gore, na kraju prošle godine, iznosio je 3.268,56 miliona eura ili 70,99 odsto procijenjenog BDP-a, navidiu se u izvještaju koji je danas usvojila Vlada Crne Gore.

Usvojen je Izvještaj o javnom dugu Crne Gore na 31. decembar 2018. godine. U Izvještaju se navodi da je ukupni javni dug Crne Gore, na kraju prošle godine, iznosio 3.268,56 miliona eura ili 70,99 odsto procijenjenog BDP-a.

"Uzimajući u obzir depozite Ministarstva finansija, koji uključuju i 38.477 unci zlata, a koji su na kraju 2018. godine iznosili 276,83 miliona eura, neto javni dug Crne Gore je iznosio 2.991,73 miliona eura ili 64,97 odsto procijenjenog BDP-a", saopšteno je iz Vlade.

Kako se navoidi, na sjednici Vladeje naglašeno da je Vlada vođenjem dosljedne, konzistentne i odgovorne fiskalne politike osigurala kako stabilnost javnih finansija, tako i uslove za snažan ekonomski rast, "što jasno pokazuje i nastavak pozitivnih trendova u ekonomiji u prva dva mjeseca tekuće godine".

"Najbolju potvrdu ovih ocjena predstavlja nedavno objavljeni Izvještaj agencije za kreditni rejting „Standard&Poors“ kojim je ponovo potvrdila izgled rejtinga naše zemlje označenog kao „stabilan“, uz očuvanje ocjene B+/B".

Takođe, na sjednici je donijet Plan davanja koncesija u oblasti voda za 2019. godinu.

"Planom utvrđena su područja – lokaliteti na kojima se može vršiti koncesiona djelatnost, predmeti koncesija i rokovi za objavljivanje javnih oglasa za davanje koncesija na korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja, korišćenje vode za tehnološke i slične potrebe pravnih lica u količini većoj od 86m³/dan, kao i uzgoj ribe u količini većoj od 150 t/god u privredne i druge svrhe", naveli su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније