Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 09. 2013. 11:11 >> 11:11
1

POSLAĆE PONUDU

Česi bi da grade drugi blok TE Pljevlja

Češka Škoda Praha će poslati ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja i očekuje da će biti izabrana za partnera jer, kako je saopšteno, glavne prednosti te kompanije su visoke profesionalne, ekološke i finansijske karakteristike.

Iz Škoda Prahe su saopštili da je planirano da se rješenje projekta, prije nego pošalju formalnu ponudu, predstavi crnogorskoj javnosti, predstavnicima nevladinog sektora i medija, kako bi se pokazalo da je i interes Crne Gore, a posebno građana Pljevalja, da ta kompanija bude partner na tom projektu.

Izvršni direktor Škoda Prahe, Daniel Jirička kazao je da njihovo iskustvo, kredibilitet i već implementirani projekti u energetskom sektoru garantuju najveći kvalitet, naročito kada se radi o evropskim standardima u oblasti ekologije, visokoj energetskoj efikasnosti i brizi o interesima lokalne zajednice.

,,Realizacija ove investicije pod vođstvom kompanije Škoda Praha će znatno unaprijediti zaštitu životne sredine u regionu'', rekao je Jirička.

Škoda Praha je, kako se dodaje, najveći češki izvođač radova, koji je u mogućnosti da ponudi projekte za proizvodnju energije počevši od faze dizajna preko implementacije do puštanja u rad. Sjedište kompanije je u Pragu, a pored filijala u drugih gradovima Češke, ima i svoja predstavništva u Turskoj, Argentini i Egiptu. Kompanija Škoda Praha ima 500 zaposlenih.

,,U svojoj 60 godina dugoj tradiciji poslovanja, realizujući preko 100 projekata, Škoda Praha je instalirala preko 40 hiljada megavati izlazne energije u 25 zemalja širom svijeta'', navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније